Boerenkool met pasta en blauwe kaas

By | 1 January 2016

IMG_20151231_181610Ingrediënten:

  • 300g boerenkool
  • 3 el olijfoli
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 pak penne rigate (500g)
  • 200-300g blauwaderkaas (danish blue)
  • 50-75g walnoten

Bereiding:

1)
Verhit de oli in een wok. Snipper de ui en fruit deze samen met de geperste knoflook ca. 2 min.
Schep de boerenkool erdoor en laat al omscheppend slinken, laat dit ca. 10 min. sudderen.
Indien nodig kun je wat water toevoegen.

2)
Kook de penne volgens de bereidingswijze op de verpakking en laat deze in een vergiet uitlekken.

3)
Schep de penne door de boerenkool en meng 2/3 van de kaas erdoor en verwarm het geheel nog ca. 2 min. door.
Verkruimel de rest van de kaas erboven. en strooi de walnoten erover.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *